De goede doelen

Door mee te lopen tijdens Miles for Smiles, steun je één van de 6 goede doelen. Hoe meer miles jullie lopen, hoe meer opbrengst voor het goede doel dat jullie op voorhand gekozen hebben.

EACD

EACD is een iVZW met zetel in Brugge en zet zich in voor beter onderwijs, onderzoek voor kinderen met beperkingen en hun maximaal participeren in de maatschappij. Elk jaar is er een andere locatie in Europa en in 2024 is Brugge aan de beurt. Zo staat o.a. sport en bewegen centraal met de organisatie van een groot sportevent voor mensen met aangeboren beperkingen en hun families/vrienden. Miles for Smiles steunt dit sportevent, want sporten is niet alleen leuk en gezond maar door sport verwerven personen met een beperking ook essentiële sociale vaardigheden, ontwikkelen zij onafhankelijkheid en maken ze maximaal deel uit van onze maatschappij.

Leefgroep Tourmalijn

Wij zijn leefgroep Toermalijn, een groep van 8 volwassenen met meervoudige beperking in het DCV Heilig Hart in Deinze. Graag zouden wij volgend jaar rond de zomer op vakantie gaan met enkele zorgvragers naar De Haan. Onze voorziening heeft daar een vakantiehuis, genaamd Villa Vincent, waar wij graag 5 dagen zouden verblijven. We kunnen daar met de rolstoelen gaan wandelen aan de zee, lekker eten en genieten van de buitenlucht en het goede weer. Via sponsoring kunnen wij de rit met de bus, het verblijf, maaltijden en activiteiten tijdens de vakantie betalen. Verder zijn wij ook aan het sparen om een snoezeltent te kopen. Onze zorgvragers houden erg van activiteiten die hun zintuigen stimuleren. Een snoezeltent doet dit aan de hand van lichtjes en muziek. We kunnen deze tent over hun rolstoel of bed plaatsen zodat ze zich even in een magische omgeving bevinden die hen doet verwonderen.

Oranje

Oranje bouwt aan een open en ontvankelijke samenleving. Iedereen kan bij ons terecht: personen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen, ongeacht leeftijd of aard van de beperking. Oranje is actief op verschillende terreinen: wonen, dagbesteding, tewerkstelling, vrije tijd, jeugdwerk, vorming en mobiele ondersteuning. Miles for Smiles helpt Oranje akoestische panelen en zonnewering aan te kopen voor de ateliers van onze dagbesteding in de Brouwerijstraat in Sijsele.

De Passer

In BuSO De Passer bieden wij onze jongeren met autisme de gelijke onderwijs- en toekomstkansen die zij verdienen. Hierbij is het aanreiken van een op maat afgestemde leer- en leefomgeving dan ook van groot belang. Dit vergt echter vaak extra middelen. Dankzij jullie steun kunnen we nóg meer inzetten op het welbevinden en de toekomst van onze leerlingen!

Gandalf

Op vakantie gaan is geen luxe. Het is noodzakelijk om de spanningen en moeilijkheden van elke dag aan te kunnen. Door armoede zijn echter nog veel mensen uitgesloten om van dit recht te genieten. Met een jaarlijkse groepsvakantie engageert Gandalf zich om gezinnen in armoede uit West-Vlaanderen de mogelijkheid te bieden om samen weg te zijn.
Gandalf is sinds 1995 een kleinschalig, pluralistisch initiatief dat volledig gedragen wordt door een groep vrijwilligers en is erkend als sociaal- toeristische vereniging door Toerisme Vlaanderen.

vzw De Patio

De Patio is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) van 10 kleinschalige diensten binnen de bijzondere jeugdhulp in de regio Noord-West-Vlaanderen. Deze afdelingen zijn erkend door het Agentschap Opgroeien van het Vlaams Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. De vzw werd opgericht op 17/11/2009. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Elf-Julistraat 32 te 8000 Brugge.